Work-life balance is the focus of a new studio space by Nex Architecture

Fluid_Workspace-JimStephenson-6_jpgversion.jpg

London-based practice Nex Architecture transforms an unloved Hammersmith mews into a plush new base of operations for landscape architect Marcus Barnett Studio.

The newly refurbished office aims to embody the company’s work-life balance ethos through its clear programmatic distinction between social and working spaces.

Nex’s design preserves the building’s original 1900s plan across two floors, with the social and working areas situated on the ground and first floor respectively.

At ground floor level, the building opens up into a welcoming kitchen and living space where a large dining-cum-ping pong table encourages staff to eat away from their desks, cultivating a friendly and casual environment.